oJe
Bayan Üye
Belçika’nın “Eurovision’da bizim için yarış” teklifini reddeden Hadise Türkiye’yi temsil edecek. Kararı açıklayan TRT Genel Müdürü ‘Sponsorları iyi. Bu yüzden tanıtımı ucuza gelir’ dedi.
2009 yılı Mayıs ayında Moskova‘da düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Türkiye‘yi Hadise temsil edecek.
TRT tarafından, 2009 Eurovision için aday sayısı ikiye indirilmiş ve Şebnem Ferah ile Hadise son ikiye kalmışlardı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından yapılan açıklama ile 2009 Eurovision da Türkiye adına Hadise‘nin yarışacağı duyruldu.
Akşam'ın haberine göre; TRT Eurovision için son kararını verdi ve Belçika’da yaşayan şarkıcı Hadise’nin Türkiye adına yarışacağını ilan etti. Kurumun belirlediği ismi ilk kez açıklayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin “Düzenlediğimiz anketin sonucunu dikkate alarak bizi Hadise’nin temsil etmesine karar verdik” diye konuştu. TRT Mayıs 2009’da Moskova’da yapılacak yarışma için aday sayısını ikiye indirmiş Şebnem Ferah ile Hadise finale kalmıştı.
ŞOVU ÇOK GÜZEL
“Ben henüz Hadise’yle tanışmadım görüşmedim” diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin neden Hadise’de karar kılındığını ise şu sözlerle anlattı: Kliplerini izledim. Çok iyi şov yapıyor. Güzel bir hanımefendi. Yurtdışında yaşadığı için yabancı dili de çok iyi. Bir de çok iyi sponsorları var. EMI önemli bir marka ve Hadise’nin sponsorluğunu yapıyor. EMI’ın bu konumu nedeniyle TRT’nin tanıtım konusundaki eksikliklerinin de giderileceğini düşünüyorum. Birçok şey bu sponsorluk sayesinde TRT’ye maliyeti daha az olacaktır.