AySe^^
Bayan Üye
'Düşük kalorili yemek' deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin. Göktürk'teki '7 Restoran' ve ünlü şef Marc Decker tarafından hazırlanan mönü, tarafımızdan tadıldı ve hafiflikte de, lezzette de tam puan aldı!KÖZLENMİŞ PATLICANLI KARNIYARIK (4 kişilik)
Malzemeler
4 adet patlıcan, 250 gr. yağsız kıyma, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, ½ demet maydanoz, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı
Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suda bekletilir. Soğan küp şeklinde doğranır ve kavrulur. Kıyma da soğana eklenerek beş dakika kavrulur. Önceden küp şeklinde doğranmış domatesler, tuz, karabiber kıymaya eklenir ve 10 dakika kadar pişirilir. Patlıcanlar sudan çıkarılıp süzülür ve içleri açılarak kavrulan malzemeyle doldurulur. Üzeri domates dilimi ve yeşilbiberle süslenerek 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
BAL KABAĞI TATLISI
Malzemeler:
400 gr. bal kabağı, 7 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri, 11 adet dövülmüş ceviz içi, 3 yemek kaşığı Antep fıstığı rendesi, 2 yemek kaşığı nar tanesi
Şerbeti için:
2 su bardağı elma suyu, 3 su bardağı içme suyu, 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Şerbet malzemeleri beraber kaynatılır. Soyulmuş balkabakları şerbete eklenir ve bir gece bekletilir. Sonrasında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kabaklar şerbetten çıkarılır. Şerbet biraz kıvamlanana kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir porsiyona bir yemek kaşığı şerbet eklenir. Lor, fıstık, ceviz ve narla süslenerek servis edilir.
Malzemeler
4 adet patlıcan, 250 gr. yağsız kıyma, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, ½ demet maydanoz, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı
Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suda bekletilir. Soğan küp şeklinde doğranır ve kavrulur. Kıyma da soğana eklenerek beş dakika kavrulur. Önceden küp şeklinde doğranmış domatesler, tuz, karabiber kıymaya eklenir ve 10 dakika kadar pişirilir. Patlıcanlar sudan çıkarılıp süzülür ve içleri açılarak kavrulan malzemeyle doldurulur. Üzeri domates dilimi ve yeşilbiberle süslenerek 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
BAL KABAĞI TATLISI
Malzemeler:
400 gr. bal kabağı, 7 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri, 11 adet dövülmüş ceviz içi, 3 yemek kaşığı Antep fıstığı rendesi, 2 yemek kaşığı nar tanesi
Şerbeti için:
2 su bardağı elma suyu, 3 su bardağı içme suyu, 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Şerbet malzemeleri beraber kaynatılır. Soyulmuş balkabakları şerbete eklenir ve bir gece bekletilir. Sonrasında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kabaklar şerbetten çıkarılır. Şerbet biraz kıvamlanana kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir porsiyona bir yemek kaşığı şerbet eklenir. Lor, fıstık, ceviz ve narla süslenerek servis edilir.
SEBZELİ RULO TAVUK (4 kişilik)
Malzemeler
4 adet yarım tavuk göğüs eti, 2 adet kabak,
1 adet havuç, 2 adet kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kekik, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Tavuk göğüsleri hafif dövülür (rulo yapılabilmek için) ve yağ, kekik, karabiber, tuz ile marine edilir. 15 dakika bekletilir. Kabak, havuç, jülyen kesilir ve haşlanır. Kırmızı biberler közlenir ve jülyen kesilir.
Tüm malzeme hazırlanınca, dövülmüş tavuk göğüslerinin içerisine dizilir ve tavuk göğüsleri rulo şeklinde sarılır. 200 derece fırında 25 dakika pişirilir. Arzu edilen kalınlıkta dilimlenir ve domates sos ile servis yapılır.
Malzemeler
4 adet yarım tavuk göğüs eti, 2 adet kabak,
1 adet havuç, 2 adet kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kekik, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Tavuk göğüsleri hafif dövülür (rulo yapılabilmek için) ve yağ, kekik, karabiber, tuz ile marine edilir. 15 dakika bekletilir. Kabak, havuç, jülyen kesilir ve haşlanır. Kırmızı biberler közlenir ve jülyen kesilir.
Tüm malzeme hazırlanınca, dövülmüş tavuk göğüslerinin içerisine dizilir ve tavuk göğüsleri rulo şeklinde sarılır. 200 derece fırında 25 dakika pişirilir. Arzu edilen kalınlıkta dilimlenir ve domates sos ile servis yapılır.