2010 Pazarlama Yönetimi Final

Salvo

Kayıtlı Üye
2006 Pazarlama Yönetimi Final

1) Bir malı başka şehirlere göndererek kazanılan fayda nedir?
c) yer faydası

2)Aşagıdakilerden hangisi en çok kullanılan örnekleme yöntemidir?
c) kontenjan örneklemesi

3)Tüketici öncelikle belirli bir ürünle ilgili yüksek düzeyde bir tercihe sahip değildir, ancak ürünü alıp kullandıktan sonra bir tutum içine girmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?
c)düşük ilişki hiyerarşi

4)kişinin hayranlık duyduğu kişi ve grupların tüketim davranışlarını kopye etmesi sonucu oluşan bir güçtür?
c)referans gücü

5)işletmelerin dışında kalan dernek, sendika siyasi parti hangi pazara girer?
c)kurumlar pazarı

6)Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel pazarın özelliklerinden biri değildir?
c)çok sayıda bireysel alıcıdan oluşması

7)Aşağıdakilerden hangisi tüketiciler tarafından özlemi çekilen ancak çoğu kez ortaya konamayan istek ve arzuların toplandığı bir talep türüdür?
c)gizli talep

cool.gif
Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ürettiği mal dizisinin sayısını gösterir?
c)ürün karmasının eni

9)Bir cep telefonunu internete bağlama, gprs, wap işlevlerinin kazandırılması hangisini ifade eder?
c)yeni işlevler eklenmiş ürün

10)Bir pazarda bellir bir ürünün bir tek üreticisi yada satıcısı varsa o pazara ne denir?
c)tekel pazarında fiyatlandırma

11)pazarlama kanalındaki en son bağlantıyı kim yapar?
c)perakendeci

12)Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın akışları içinde yer almaz?
c)üretim pazarı

13)Genellikle bir şehirde ya da bölgede tek bir toptancıya distribütorlük verme şeklinde yapılan dağıtım hangisidir?
c)sınırlı dağıtım

14)Aşağıdakilerden hangisi üretici ya da hizmet işletmesinin, ürünlerinin, hizmetlerinin yada ünvanının anlaşma koşulları çerçevesinde satış hakkının verilmesi olarak tanımlanabilir?
c)franchising

15)iletişim süreci kaynağının alıcıya semboller, sözcükler, resimler seçip bunları mesajı temsil etmek üzere göndermesine ne denir?
c)kodlama

16)Satış mühendisi de denilen ve genellikle teknik eğitime sahip bir satışcının müşterisinin problemini çözmesine yardımcı olması durumuna ne denir?
c)teknik satış

17)Aşağıdakilerden hangisi hedef pazarın dikkatini ve ilgisini çekebilecek şekilde mesajın fiili bir reklama dönüştürülmesini ifade eder?
c)mesajın söylenme biçimi

1
cool.gif
Aşağıdakilerden hangisi veritabanı iş sürecinden biri değildir?
c) cevabı tam hatırlamıyorum ben analiz yaptım

19)Aşağıdakilerden hangisi ilişkisel pazarın özelliklerindendir?
c)müşteri bağlılığı yüksektir

20)Yüksek fiyatla rakiplerin pazara girişinden önce pazardan yüksek kazanç elde etme temeline dayanan fiyatlama stratefisine ne ad verilir?
c)pazarın kaymağını alma

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri