2.Sınıf Türçe Test

sEmih

Kayıtlı Üye
1- “Altın” ile “sarı” arasındaki anlam ilişkisi “deniz” ile “…………….” arasında da vardır.

…“Ali usta, köyden yeni gelmişti. Bahçesinde kaç gündür aşıladığı meyvelere baktıkça sanki bir düş görüyordu. Havalar ısınmış, bahar gelmişti. Elma ağacının çiçekleri patlamıştı. Sonra havalar daha da ısındı. Çiçeklerin taç yaprakları savrulmaya başladı. Küçük küçük, uçları püsküllü elma çağlaları çıktı ortaya. Derken çağlalar büyümeye başladı. Her gün biraz daha büyüyordu çağlalar. Önce fındık kadar, sonra ceviz kadar oldular. Derken yumurta kadar olunca dallar sarkmaya başladı. İncecik dallar taşımıyordu artık meyveleri. Ali usta, onları iplerle ve çubuklarla bağlayıp güvenceye aldı.
Eylül ortalarına doğru yumruk kadar oldu elmalar. Hem de kızardı. Herkes duruyor, imrenerek bakıyordu elmalara. Ali usta ise onların yüzündeki şaşkınlığa bakıyor, göğsü kabararak gülümsüyordu bıyık altından.”…
Hasan HÜSEYİN
Aşıcı Baba (Kısaltılmıştır.)

2, 3, 4, 5, 6 ve 7. soruları yukarıdaki yazıya göre cevaplayınız.

2. Metnin yazarı …………………………..’ dir.

3. Bu öykünün kahramanı ………………… …………. ‘dır.

4. Onun, içinde değişik ……………………. olan bir tarlası vardı.

5. Ali usta, meyve dolu dalları ……………… ve çubuklarla bağlardı.

6. Meyveler …………………………...……… yumruk kadar olurdu.

7. Herkes onun elmalarına …………………. bakıyordu.

8. “Sabah erken kalkamadım, çünkü ……………………………………………. .”
cümlesindeki boşluğu tamamlayınız.

9. “Yaşlı adama yardım ediyordu.” cümlesinde nereye virgül konulmalıdır? Gösterir misin?

10. “Aç ne yemez, tok ne demez.” cümlesindeki altı çizili sözcükler arasında nasıl bir anlam ilişkisi vardır? Yazınız.

11. “Doktor, hemşireye seslendi.” cümlesindeki altı çizili sözcüğün anlamdaşını aşağıya yazınız.

12. “Feyza 27 ağustozda doğdu.” cümlesindeki yazım yanlışını düzelterek cümleyi yeniden yazınız.

“Çok eskiden bir ayı,
Görünce ağaçtaki karıncayı,
“Bak şu işe” demiş
“Küçücük bir karınca nerelere çıkmış.”

Ben sanki ondan geri miyim?
Akılsız mıyım, deli miyim?
Öyleyse bu gücümle, bu aklımla
Çıkarım ben de en uç dallara…

13. Şiire uygun bir başlık yazınız.

14. Bu olay ne zaman yaşanmış?

15. Olayın kahramanları kimdir?

16. Ayıyı ağaca çıkmak için cesaretlendiren ne olmuş?

17. Ayıya göre ağaca kimler çıkamaz?

18. Ayı neyine güveniyor?

19. Ayı nereye kadar çıkmayı hayal ediyor?

20. Ayının karınca hakkında böyle düşünmesi hangi duygu içinde olduğunu gösterir?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri