1999 Doğumlular Askere Ne Zaman Gidecek?

~AnıL~

Kayıtlı Üye
1999 Yılında doğan kişilerin ne zaman askere gideceğine dair detaylı bir çalışma yapılması gerekiyordu. Biz de bu yazımızda 1999 doğumlu kişilerin ne zaman askere gideceklerine dair bir yazı hazırladık. Askere alım işlemleri 1111 Sayılı Askerlik kanunu ile düzenlenmiştir. Bu kanunda;

Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer. Bu süre, Genelkurmay Başkanlığının göstereceği lüzum, Millî Savunma Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla beş yıla kadar uzatılabilir veya kısaltılabilir.

denilmektedir. Yani kanuna göre özel mazereti yoksa (eğitim mazereti, sağlık mazereti vb) 20 yaşına giren kişiler askere gitmek zorundadır. 1999 Doğumlu kişiler 2019 yılının ocak ayından itibaren 20 yaşına girmiş kabul edilirler ve bu kişiler 2019 yılında askere alınmaya başlarlar. Normal şartlar altında askere alma işlemi 20 yaşında başlamaktadır fakat olağanüstü durumlarda bu yaşın 15 yaşa kadar düşebileceği belirtilmektedir. Şu anda ülkemizde 20 yaşına giren erkekler askerlik hizmeti yapmakla yükümlüdür.


1999 Doğumlular 2019 yılında askere alınmaya başlayacaklardır.

Askere Hangi Ay Gideceğim? İstediğim Ay Askere Gidebilir miyim?
Ülkemizde askere alma işlemleri 4 celp döneminde gerçekleşmektedir. Yani yılda toplamda 4 defa asker alımı yapılmaktadır. Asker alımları her yılın şubat, mayıs, ağustos ve kasım aylarında yapılmaktadır. Askere giden herkes bu aylardan birinde askere gitmek zorundadır. İstediğiniz zaman istediğiniz ayda askerliğe başlama gibi bir durumunuz yoktur. Askere gitmek isteyen kişiler celp dönemlerini iyi takip etmeli ve celp dönemlerine göre kendini ayarlamalıdır. Hangi ayda askere gitmek istiyorsanız o celp dönemi son başvuru tarihinden önce askerlik şubesine giderek muayene olmanız ve gerekli işlemleri yaptırmanız gerekmektedir.

Askerlik Celp Dönemleri Son Başvuru Tarihleri
Askere alım işlemleri her yıl toplam dört defa gerçekleşmektedir. Askere alım dönemlerine celp dönemi denilmektedir. Ülkemizde şubat celp dönemi, mayıs celp dönemi, ağustos celp dönemi ve kasım celp dönemi olmak üzere 4 farklı celp döneminde askere alım yapılmaktadır.

Peki askere hangi dönemlerde gidilmektedir ?

Arkadaşlar askere gitmek istediğiniz her zaman başvuru yapıp istediğiniz ayda askerlik görevine başlayamazsınız. Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeralma Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen şekilde 1 sene içerisinde 4 farklı dönemde askere gidilmektedir. Askerlerin gittiği bu dönemlere celp dönemi denilmektedir. Buna göre 1 sene içerisinde belirlenen bu 4 celp dönemi Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım ayların da olmaktadır.

2019 Askerlik Celp Dönemi Son Başvuru Tarihleri
1999 doğumluların askere gitmek istedikleri celp dönemini iyi takip etmeleri hayati önem taşımaktadır. Aşağıda 2019 celp dönemi son başvuru tarihleri görülmektedir;

Şubat 2019 Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2018

Mayıs 2019 Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2019

Ağustos 2019 Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2019


Kasım 2019 Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2019’dur.

Son başvuru tarihini kaçıran kişiler bir sonraki celp döneminde askere giderler. Celp dönemini kaçırmamak için son başvuru tarihinden en az 15 gün önce askerlik şubesine giderek gerekli işlemlerinizi yaptırmanız tavsiye olunur. Zaman zaman son başvuru tarihleri ayın sonunda değil ayın 15’i olacak şekilde uygulanabilmektedir. Celp dönemi son başvuru tarihini ayın 15’i gibi düşünüp erkenden kayıt yaptırmanız istediğiniz celp döneminde askere gitmenizi sağlayacaktır.

Dikkate Almanız Gereken Çok Önemli Not:
Askere gitmek istediğiniz celp döneminden en az 2,5 ay önce askerlik şubesine giderek gerekli başvuru işlemlerinizi yaptırmanız faydanıza olacaktır. Celp dönemi son başvuru tarihini kaçıran kişiler bir sonraki dönem askere gitmek zorunda kalmaktadır. Celp dönemi son başvuru tarihini kaçıran kişiler için o celp döneminde askere gitmek mümkün değildir…

Diyelim ki siz 1999 yılının herhangi bir ayında doğdunuz ve askerlik zamanınız geldi. Siz celp dönemlerine baktınız ve ben en iyisi mayıs celp döneminde askere gideyim diye düşündünüz. Mayıs celp döneminde askere gitmek için o zaman en geç 28 Şubat 2019 tarihinde askerlik şubesine giderek askerlik başvuru işlemlerini tamamlamalısınız. Gördüğünüz gibi Mayıs celp döneminde askere gideceğiz fakat askere gitmeden aylar öncesinden askerlik şubesine “ben mayısta askere gitmek istiyorum” diye başvuru yapıyoruz. Celp dönemi son başvuru tarihine göre kendi durumunuzu ayarlamanız gerekiyor. Hangi celp döneminde askere gitmek istiyorsanız o celp dönemi son başvuru tarihinden önce askerlik şubesine giderek gerekli işlemleri yaptırmalısınız. Aksi halde o celp dönemini kaçırırsınız ve o celp döneminde askere gidemezsiniz.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst