15.haftanın konusu (çok gezen mi çok okuyan mı bilir)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
15.haftanın konusu : Çok gezen mi? Çok okuyan mı bilir?
Fikirlerinizi burada paylaşabilirsiniz..

---> 15.haftanın konusu (çok gezen mi çok okuyan mı bilir)

Bence Gezen Daha Çok Bilir .. Bilgiyi Kitaplara Sığdırmaz , Biligiyi Sadece Kitaptan Almaz ..

Gezen Tecrübe ile Hayattan Daha Fazla Şey Öğrenebilir

Gezen bilir loo.

Kari, sadece okuduğunu bilir. Diğer işlevleri kapalıdır.

Gezer, tüm algıları açık bir şakirt gibidir. Tek odaklı olmadığı için, 'dokunma, görme, işitme' gibi duyuları açık olur ve okuyandan daha fazla bilgi depolar.

Ve; Kitaplardan öğrenilen bir bilgi, gezerek yerinde öğrenilen bir bilgiden daha çabuk unutulur. Böyle de bir avantajı var gezerek öğrenmenin...

Ben okuyarak öğrenenlerdenim, elimde olsa gezerek öğrenmeyi yeğlerim.

İkiside diyorum

gezen daha çok şey öğrenir o kesin ama imkanı olmayanlar için kitaplar faydalıdır.

ögrenmek için gezen çok şey ögrenir) ama gezmek için gezen hiçbişey ögrenemez...bu yüzden kitaplar vardır) kitaplar birçok alim yetiştirmiştir

ögrenmek için gezen çok şey ögrenir) ama gezmek için gezen hiçbişey ögrenemez...bu yüzden kitaplar vardır) kitaplar birçok alim yetiştirmiştir

Eğlence amaçlı yapılan gezilerde de çok şey öğrenirsiniz, bu sizin isteğinize bağlı orantıda artar ve azalır. Bilgi, illâki sadece araştırmak ve öğrenmek amaçlı seyahatlerde öğrenilmez. İşiterek, görerek, dokunarak bir çok şey öğrenirsiniz ) Elinizde olmadan...

Kitap âlimleri bir nevi ezbercidir, ne yazılı ise onu okur, onu bilir, ona inanır. Farklı, kendine has bir tasvirde bulunamaz, bulunsada sığ kalır.

Göz ile görüp, kulak ile işitilerek edinilen bilgi en güzeli, en sağlıklısıdır.

:2:

Eğlence amaçlı yapılan gezilerde de çok şey öğrenirsiniz, bu sizin isteğinize bağlı orantıda artar ve azalır. Bilgi, illâki sadece araştırmak ve öğrenmek amaçlı seyahatlerde öğrenilmez. İşiterek, görerek, dokunarak bir çok şey öğrenirsiniz ) Elinizde olmadan...

Kitap âlimleri bir nevi ezbercidir, ne yazılı ise onu okur, onu bilir, ona inanır. Farklı, kendine has bir tasvirde bulunamaz, bulunsada sığ kalır.

Göz ile görüp, kulak ile işitilerek edinilen bilgi en güzeli, en sağlıklısıdır.

:2:

) efenim aynı şeyi söylüyoruz zaten) bir adam ögrenmeye açıksa tatil için gittigi heryerde de birçok şey ögrenir ama ögrenmek istemeyen birine dünyayı gezdirseniz ıı ıhh bir halt olmaz )

İkiside bilir de Gezen tabiki daha fazla şey ögrenir ve bunlar kalıcı olur.

Okuyan için bunları söylüyemeyiz. Bilgi bilgidir ikiside bilir ama kalıcılık açısından gezerek ögrenmek daha iyi.

) efenim aynı şeyi söylüyoruz zaten) bir adam ögrenmeye açıksa tatil için gittigi heryerde de birçok şey ögrenir ama ögrenmek istemeyen birine dünyayı gezdirseniz ıı ıhh bir halt olmaz )

Hadi ya... Demek yine ayrı düşünmüyoruz, bir umutla tatlı tatlı çemkiririz diye düşünmüştüm... :I

Ben de diyorum kii, insanın gezerken öğrenmek istemesine kendini şartlamasına gerek yok. Boşa, tatil yapmaya, kop-kop için dahi yeni bir yerlere gittiğimiz zaman, muhakkak bir şeyler öğrenir ve öyle döneriz.... Beynimize yazılır. Çünkü görürüz, duyarız, tadarız, dokunuruz. Bunları yapınca mecbur öğreniriz.

Eğer bir yere hangi amaç ile gidilirse gidilsin, bir bilgi dahi öğrenmemişsek ciddi sorunlarımız var dmektir xD

Örneğin ; Kitap ve Sinema

Şahsen Ben Kitapların Beyaz Perdeye Uyarlanmasından Yanayım .. Kitaptan Okumak sıkıcı geliyor bazen Görsellik olduğunda daha bir akılda kalıcı oluyor ...
Kitapta O duyguyu mimikleri anlayamıyorsun ama İzlerken anlamlandırabiliyorsun
Burda Bir Öğrenim Biçimi :R :R

Hadi ya... Demek yine ayrı düşünmüyoruz, bir umutla tatlı tatlı çemkiririz diye düşünmüştüm... :I

Ben de diyorum kii, insanın gezerken öğrenmek istemesine kendini şartlamasına gerek yok. Boşa, tatil yapmaya, kop-kop için dahi yeni bir yerlere gittiğimiz zaman, muhakkak bir şeyler öğrenir ve öyle döneriz.... Beynimize yazılır. Çünkü görürüz, duyarız, tadarız, dokunuruz. Bunları yapınca mecbur öğreniriz.

Eğer bir yere hangi amaç ile gidilirse gidilsin, bir bilgi dahi öğrenmemişsek ciddi sorunlarımız var dmektir xD

yani illa bana karşı cık diyorsun...tamam madem öyle) efenim sizin dediginiz gibi olsa bütün gün çeşme bodrum lay lay lom gezen genclerden alim olması lazımdı, yada o şehir senin bu şehir benim gezen herkesin kültürlü olması lazımdı...ama gidip sorunuz çeşmeden geldin çeşmenin nufusu nekadarmış diye cevap ? xD bilmiyorum abi ama kızları va barları güzel olur...buyrun test edin )

yani illa bana karşı cık diyorsun...tamam madem öyle) efenim sizin dediginiz gibi olsa bütün gün çeşme bodrum lay lay lom gezen genclerden alim olması lazımdı, yada o şehir senin bu şehir benim gezen herkesin kültürlü olması lazımdı...ama gidip sorunuz çeşmeden geldin çeşmenin nufusu nekadarmış diye cevap ? xD bilmiyorum abi ama kızları va barları güzel olur...buyrun test edin )

Bakın ne demişim, eğer bir şey dahi öğrenemiyorsak ciddi sorunlarımız var demektir. Onları ayrı tutmak lazım, onlar gezmiyorlar hem. Yaptıkları, deniz-dans-patküt. Ne öğrenecekler bundan xD
Kaldı ki muhakkak yeni bilgiler ediniyorlardır, nüfusu bilmeselerde en azından bir iki mahalle adı oraya ait bir yiyecek ne bilim karşı cinsin yaş ve istek ortalamaları gibi vs,vb, xD

Sulandırmayın
hih2.gif

) tabii işin şakası o...gezerek ögrenmek daha kalıcıdır mutlaka ama kitapları da kücümsemeyelim...

katkılarınız için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri