11. haftanın konusu ( Gencler ve kötü alışkanlıklar )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
11.Haftanın konusu: Gençler ve kötü alışkanlıkları...Gençlerin alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklarının sebebi sizce nedir ? Ailenin yaklaşımı nasıl olmalıdır? hangi sebepler gençleri kötü alışkanlıklara iter? kötü arkadaşlıkların etkisi ne kadardır ? Alkol ve uyuşturucu kullanan biri toplumda neden ayıplanır ? bu sorular uzar gider arkadaşlar...Bu konu hakkında fikir belirtmek isteyenler her türlü fikirlerini burada paylaşabilirler...

---> 11. haftanın konusu ( Gencler ve kötü alışkanlıklar )

Kötü alışkanlıklar öncelikle hevesle başlıyor.Ailenin zorlayıcı değilde konuşarak ikna çabalarıyla düzektilebilir.Bu şekilde sonuç alamıyorsa aileler,kişiyi rehabilite etmeleri en doğrusu olur..

uff cok genis kapsamli bir konu :) evde yazarim insaALLAH...

N'olacak bu gençlerüün hâli.
Yeni konu, hayırlara vesile olsun inşallah :D

Hep böyle yapıyorum, dua edince ' yüklem ' koymayı unutuyorum sonuna, demek o yüzden kabul görmüyor.

Amin...
:D

Günler torbaya mı girdi Sayın Admine ( Bayan Admin demektir, öğreniniz ), ölmez sağ kalırsak yazarık, kaçmıyoruk.

Hep diyorum herzamanda diycem aile en büyük faktör bunlara,kişinin arkadaş çevresi, psikolojik ruhsal durumu,özenti, merak daha birçok sebep var.Sigara içme yaşı Türkiyede 6 ya kadar indi ben çok gördüm yola atılan izmariti küçük yaştaki çocukların alıp içtigini :( ögrenciler ise okul bahcelerinde madde kullanıyolar birbirlerine alıp veriyolar nasıl bi okul denetimiyse bu da başka bir tartışma konusu...! Aileler çocuklarıyla konuşmalı ilgilenmeli ama bunu sıkmadan bogmadan yapmalı çocuklarının arkadaş çevresini bilmeli hatta arkadaşlarının ailelerini tanımalı.Eger bir yanlışı varsa kızarak bagırarak şiddet kullanarak degilde bu yanlışı örnekler vererek izah etmeli..Çocuklarında şüpheli davranışlar görüyorsa ki çogu aile çocuklarını tanımıyor takip etmiyor ,arkadaş gibi sokulup direk neyin var yerine sohbet etmeli inceden inceden konuyu açmalı.Çok var bunun akında konuşcak kelimeler sözler ama işte herkes yine kendi bildiğini yapıyor.Unutmayalım ki hepimiz sucsuz günahsız herşeyden bi haber geldik dünyaya çevremizdekileri takip ederek taklit ederek ögrendik gördük çogu şeyi.İyi örnek olmak lazım çocuklarımızın mutlu etmemiz lazım yoksa yanlış yerlere istemeden de olsa itmiş oluruz...

Hep böyle yapıyorum, dua edince ' yüklem ' koymayı unutuyorum sonuna, demek o yüzden kabul görmüyor.

Amin...
:D

Günler torbaya mı girdi Sayın Admine ( Bayan Admin demektir, öğreniniz ), ölmez sağ kalırsak yazarık, kaçmıyoruk.
ben senin yerine amin diyorum)

teşekkür ederim sayende bişey ögrendim...bende neden nickimin altında byn admin yazıyor diyordum ) tamam hadi buyrun bakalım bekliyoruz

Ailenin en büyük hatası kendi yaptıgı birşey için "sen bana bakma ben babayım ben anneyim" demesi...benim kardeşim 8 e giderken arkadaşlarında görerek 1 tane sigara içmiş..içmeye calışmış yani...annem farkedince ve kardeşime içme bi daha görmeyeym diye uyarınca kardeşim anneme sen neden içiyorsun o kadar kötüyse diye cevap vermiş...annem diyor ki o gun elimdeki sigarayı attım...bende içmiyorum dedim...o gün bugundur kardeşim eline sigara almadı...şimdi askerde...ve içmicem abla diyo bugüne kadar içmedim bundan sonra içmem diyor...Şimdi ailede anne baba sigara alkol kullanıyorsa büyük ihtimalle ilerde cocuklar ikaz edilse de kullanacaktır...cünkü göz aşinalıgı var...babam içiyo ölmedi ya ! annem içiyo ölmedi ya !...çocukları büyüklerini örnek alır... bir söz var çok begenirim...cocuk kulagından terbiye edilmez, gözünden terbiye edilir...duydugunu değil gördügünü uygular aynen böyle durum...madde bagımlılıgı okullarda yada yalnış arkadaşlıklarla başlıyor malesef o işin daha vahim kısmı...işin en büyük kısmı yine aileye düşüyor...tabi emniyete de...okullarda cafelerde diskolarda denetimler artmalı...sivil polisler genelde büyük illere kalabalık yerlerede daha fazla konmalı...vs vs işte konu derin olunca yorumda uzun oluyor)

Gençlerin kötü alışkanlığıyla ilgili arkadaşları etki yapamaz herkesin bir iradesi var dimi buna haliyle karşı çıkabilir.Ailesinin etkisi daha fazladır.Örneğin ben benim arkadaşlarımın hepsinin kötü alışkanlıkları var hatta bazılarının dahada kötü alışkanlıkları var benim yanımdada bu alışkanlıklarına devam ettiriyorlar.Ama ben ağzıma bu tip şeylri sürmedim ve sürmiyceğimde.Bu tamamen iradeden kaynaklanıyor.Çocuğun iradesi zayıfsa çok kolay bu yola sürüklenebilir.
Ayrı bişeyde özentilik büyüklerine özenip onları örnek alıp ve daha çok da hava atmak tabiri caizse bunun yüzündende başlar.Sanki çok iyi birşey yapıyormuş gibi bide bunla övünerek anlatırlar.Bu çocukda gerçeği anladığı zaman iş işten geçmiş olur tabi.

Tşkler konu güzeldi.

dünyaya birkere gelıyorsun eglen yaa kapanma içine yok su içmek günah yok aa erkek kapan kapan vsvs boş işler :)

Alkol , uyuşturucu...Önceden bir kaç çeşit vardı , herkes bulamıyordu.İçmek ayrıcalıktı.Artık öyle değil , bir mekana gidiyoruz , herkes bira söylüyor ben enerji yada İce tea tercih ediyorum.Çok şükür yıllar sonra bile eylem farklı olsa da sonuç aynı;Ayrıcalıklıyım :)
Ha bir de elinde dalgayla reklam yapanlara söylüyorum , o gizli olursa ömür boyu takılırsın , elinde gezdirirsen daha çok gidip küçük kaplara örnek doldurursun :)
Uyuşturcunun nedeni tamamen çevredir.Yanındakiler hızlı çocuklarsa , yada hızlı abileri varsa , o abiler güzellik yaparsa ,daha çok genç bu dalgaları kovalar.bu arada o abilik yapanlar da elbet bir gün senden kardeşlik bekler ve hiç alakanın olmadığı bir mevzunun cezasını yatarsın , çıkınca da çok farketmez , çünkü eskisi kadar seçeneğin yoktur.Bir de peynire falan düşenler var ki , onlar derhal bir kuruma başvursunlar çünkü o nokta olayın sıvanması noktasıdır ki , ne anne tanınır ne baba.İnsanın kaskatı bir halde ağzında burnundan salyalar akarken pekte normal davranması beklenemez.Güzel değil bu işler yapmayın , sorumluluk yokken , çıkalım,takılalım gülelim ona buna saralım,hatta yaşımız daha münasipse uçucu madde çekip gidip ona buna saldıralım vs. O an anlamıyor insanda , sosyal olman gereken zamanlar gelince bu işler sıkıntı oluyor.Neden gülüyor lan bunlar ? Ne var burada kmik olan ? Nasıl böyle mutlu oluyorlar , bu kadar ufak şeylerle ? Trilyon çıksa sevinemeyecek bir hale gelmeyin :)

Allah herkesi ayrıcalıklı kullarında eylesin , bunada şükür beterin beteri var Vesselam..

Bu arada güzel bir konu , bu tarz yararlı konular açtığınız için teşekkür ederim :)

Gençlerin kötü alışkanlığıyla ilgili arkadaşları etki yapamaz herkesin bir iradesi var dimi buna haliyle karşı çıkabilir.Ailesinin etkisi daha fazladır.Örneğin ben benim arkadaşlarımın hepsinin kötü alışkanlıkları var hatta bazılarının dahada kötü alışkanlıkları var benim yanımdada bu alışkanlıklarına devam ettiriyorlar.Ama ben ağzıma bu tip şeylri sürmedim ve sürmiyceğimde.Bu tamamen iradeden kaynaklanıyor.Çocuğun iradesi zayıfsa çok kolay bu yola sürüklenebilir.
Ayrı bişeyde özentilik büyüklerine özenip onları örnek alıp ve daha çok da hava atmak tabiri caizse bunun yüzündende başlar.Sanki çok iyi birşey yapıyormuş gibi bide bunla övünerek anlatırlar.Bu çocukda gerçeği anladığı zaman iş işten geçmiş olur tabi.

Tşkler konu güzeldi.
evet söylediklerinde haklısın...kardeşimde arkadaşlarının hepsi sigara bazılarıda alkol kullandıgı halde agzına sürmüyor...cogu iradeyle alakalı ama iradesi zayıf olanlar için arkadaşın etkisi oluyor muhakkak...ben teşekkür ederim katkın için

dünyaya birkere gelıyorsun eglen yaa kapanma içine yok su içmek günah yok aa erkek kapan kapan vsvs boş işler :)
o da bi bakış açısı evet... hayat sana güzel o zaman demekki ))

Alkol , uyuşturucu...Önceden bir kaç çeşit vardı , herkes bulamıyordu.İçmek ayrıcalıktı.Artık öyle değil , bir mekana gidiyoruz , herkes bira söylüyor ben enerji yada İce tea tercih ediyorum.Çok şükür yıllar sonra bile eylem farklı olsa da sonuç aynı;Ayrıcalıklıyım :)
Ha bir de elinde dalgayla reklam yapanlara söylüyorum , o gizli olursa ömür boyu takılırsın , elinde gezdirirsen daha çok gidip küçük kaplara örnek doldurursun :)
Uyuşturcunun nedeni tamamen çevredir.Yanındakiler hızlı çocuklarsa , yada hızlı abileri varsa , o abiler güzellik yaparsa ,daha çok genç bu dalgaları kovalar.bu arada o abilik yapanlar da elbet bir gün senden kardeşlik bekler ve hiç alakanın olmadığı bir mevzunun cezasını yatarsın , çıkınca da çok farketmez , çünkü eskisi kadar seçeneğin yoktur.Bir de peynire falan düşenler var ki , onlar derhal bir kuruma başvursunlar çünkü o nokta olayın sıvanması noktasıdır ki , ne anne tanınır ne baba.İnsanın kaskatı bir halde ağzında burnundan salyalar akarken pekte normal davranması beklenemez.Güzel değil bu işler yapmayın , sorumluluk yokken , çıkalım,takılalım gülelim ona buna saralım,hatta yaşımız daha münasipse uçucu madde çekip gidip ona buna saldıralım vs. O an anlamıyor insanda , sosyal olman gereken zamanlar gelince bu işler sıkıntı oluyor.Neden gülüyor lan bunlar ? Ne var burada kmik olan ? Nasıl böyle mutlu oluyorlar , bu kadar ufak şeylerle ? Trilyon çıksa sevinemeyecek bir hale gelmeyin :)

Allah herkesi ayrıcalıklı kullarında eylesin , bunada şükür beterin beteri var Vesselam..

Bu arada güzel bir konu , bu tarz yararlı konular açtığınız için teşekkür ederim :)
amin amin inşaallah...

Biraz bilinçsizmi gencler bu konularda acaba...içmeyi ayrıcalıklı olarak görüp içmemeyi sıradanlık mı sanıyorlar ki? yada büyüdüklerini mi ispatlıyorlar kendilerine...

Ben teşekkür ederim katkılarınız için )

11.Haftanın konusu: Gençler ve kötü alışkanlıkları...Gençlerin alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklarının sebebi sizce nedir ? Ailenin yaklaşımı nasıl olmalıdır? hangi sebepler gençleri kötü alışkanlıklara iter? kötü arkadaşlıkların etkisi ne kadardır ? Alkol ve uyuşturucu kullanan biri toplumda neden ayıplanır ? bu sorular uzar gider arkadaşlar...Bu konu hakkında fikir belirtmek isteyenler her türlü fikirlerini burada paylaşabilirler...

Gençlerin alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklarının sebebi sizce nedir ?
Aile,arkadaşlar,çevre,
hangi sebepler gençleri kötü alışkanlıklara iter?
Yanlış arkadaşlıklar ve çevre,işsizlik,özenti,heyecan,adrenalin
kötü arkadaşlıkların etkisi ne kadardır ?
%10000000000 etkisi büyüktür..
Alkol ve uyuşturucu kullanan biri toplumda neden ayıplanır ?
Hıym..ayıplanır derken kimse kimseyi ayıplayamaz takiiiii ailesine ve çevresine,kendisine zarar veriyorsa ayıplanır... Sırf oda dedikodu olsun diye bence.Üzülmek acımak anlamıyla tabiiki de insanız sonuçta üzülünebilinir.

Gençlik adı üstünde, adrenalin tavan yaptığı zamanlar bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

gorsel medya tv dizilerinde cok siradanmis gibi yapilan eylemler

amin amin inşaallah...

Biraz bilinçsizmi gencler bu konularda acaba...içmeyi ayrıcalıklı olarak görüp içmemeyi sıradanlık mı sanıyorlar ki? yada büyüdüklerini mi ispatlıyorlar kendilerine...

Ben teşekkür ederim katkılarınız için )

Evet durum aynen böyle.''Ben artık büyüdüm her tür naneyi karıştırırım'' durumu söz konusu ve böyle olunca da büyümüş ve hayatı çözmüş gençler olarak ayrıcalıklı oluyorlar , ayrıca bu ayrıcalığın dışında sadece belirli bir kesimin hakim olduğu deyimlerle konuşarak ta ayrıcalıklı bir yaşamın ayrıcalıklı bir dilini kullanıyorlar.Önceden her şey çok güzeldi de yeni jenarasyon işin tadını kaçırdı , şimdi herkes biliyor artık ayrıcalık değil bir şeyler içmek veya kafayı araklamak.Artık bir şeyler içmemek bir şeyleri içmeye gerek duymamak çok büyük ayrıcalık :)

Evet durum aynen böyle.''Ben artık büyüdüm her tür naneyi karıştırırım'' durumu söz konusu ve böyle olunca da büyümüş ve hayatı çözmüş gençler olarak ayrıcalıklı oluyorlar , ayrıca bu ayrıcalığın dışında sadece belirli bir kesimin hakim olduğu deyimlerle konuşarak ta ayrıcalıklı bir yaşamın ayrıcalıklı bir dilini kullanıyorlar.Önceden her şey çok güzeldi de yeni jenarasyon işin tadını kaçırdı , şimdi herkes biliyor artık ayrıcalık değil bir şeyler içmek veya kafayı araklamak.Artık bir şeyler içmemek bir şeyleri içmeye gerek duymamak çok büyük ayrıcalık :)

aynen öyle) kendi adıma ayrıcalıklı oldugum için mutluyum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri