10. haftanın konuSu (kadınLar)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
Öncelikle haftanın konusuna 2 hafta ara vermek zorunda kaldım o yüzden kusura bakmayın...

Aslında bu hafta için aklımda başka bir konu vardı fakat, haberlerde izledigim bir gecede 3 4 tane kadına şiddet haberinden sonra konuyu değiştirdim...haberlerden birisi şöyle,eşinden ayrılmış bir kadın, eşi telefonda oglunu görmek istedigini söylüyor ve kadın oglunu gösterme amacı ile eşiyle pastanede buluşuyor,10 yaşındaki oglunun gözü önünde kadın bilmem kaç yerinden bıcaklanıyor esnaf tarafından hastaneye zor yetiştiriliyor...diger haber, yine bir kadın sokak ortasında eşinden bayılana kadar dayak yiyor sebep belli değil bile...bir başka haber yine eşinden ayrılmış bir kadın eşinden tehdit telefonları alıyor ve sokaga cıkamıyor...polise muracaat edip koruma istiyor fakat cevap şu" eşinizden ayrıldıgınız için koruma veremiyoruz" kadın evinde hapis...dışarı cıkarsa başına gelecekler belli... Şimdi şunu tartışalım istiyorum...Nedir bu durum ? bunun sebebi ne ? bir çok kişi diyecek ki EGİTİM ŞART ! evet egitim şart...egitim kadınlara mı verilmeli yoksa erkeklere mi ? Karısını,kızını, kız kardeşini hatta annesini dövenler bu hakkı kimden alıyor ? sizce ne yapılırsa bu durum düzelir yada azalır..fikirlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler

---> 10. haftanın konuSu (kadınLar)

İnsan sıfatına yakışmayan kişiler. Bunlara öyle cezalar vereceksin ki karısını görünce yolunu değişmeli yoksa bunun önüne geçilmez. Her gün binlerce kadın dövülüyor bizim gördügümüz 1-2 tane. Burda kadınlara hiç mi bişey düşmüyo düşüyo elbet onlarda evlennmeden önce iyi düşünmeli öyle 1-2 aylık tanıştıgı birisiyle evliligi düşünmemeli.
Hayatıyla kumar oynamak gibi bişey bu.

soylenecek fazla soz kalmamis ki be hayal'im.

haberler herseyi soyluyor zaten.

1. kadin - koca ayrilir = koca her halti yer 2. kez evlenir bosanir birdaha evlenir sevgilileri olur, kendisini 1. karisinin sahibi zanneder. Mali gibi gorur. Asla pesini birakmaz, rahat birakmaz. aksi taktirinde haberlerde olan olur. Oldurulur dovulur vs.

2. koca, her hakki kendisinde gorur kadin uzerindeki. Doverimde severimde mantigi. Be insan sifatina yakismayan adam, sen kim oluyorsunda istedigin zaman sevip dovuyorsun. Oylelerine guzel bir sopa attiracaksin anlasin canin yanmasi nasil oluyormus

3. gercektende dayagi hakkeden kadinlarda var (bunu soylemekten hic hosnut degilim ama gercektende var)
nasil ki, bu adam dayaklik dedigim oluyorsa kadinlardada var oyle dediklerim.

Gerci sebep ne olursa olsun kimsenin kimseye siddet uygulamaya hakki yok.

cok cok mu kotu birsey yapti bosan gitsin. (iki taraf icinde gecerli)

ay hayal'im bu konu uzerinde kitaplar yaziliyor...

bu konuda hem bardak dolu hemde bombos.

Bence Eğitimle Alakası Yok İnsanlıkla Alakası Var Şiddetin .. Çünkü Eğitim Görmüş Kadınlar Dahi Şiddete Maruz Kalabiliyorlar Eğitimli Beyler tarafından.. Dünyanın Her Yerinde Kadına Şiddet Var Zaten . Son Zamanlarda İyice Artmış Durumda Hele ki Ülkemizde..

Haberi bende izledim ve üzüldüm gerçekten. Kadına Şiddet Acizlik belirtisi bence..Adam dışarıda yani çevresinde gücünü yetiremediği yerde eve geldiğinde eşinden çıkartıyor acısını.. Şöyle bir durumda söz konusu olabilir aslında Erkekler iş konusunda bayanların dayatmasına dayanamıyor e biz bayanlarda çenemizi çoğu zaman tutamıyoruz..
Şiddetin Diğer Bir Sebebi Kötü Alışkanlıklarda olabilir Alkol , Kumar vs ..

Ben Düzeleceğini Hiç Zannetmiyorum ki Düzeltilmesi içinde bir önlem alınmıyor ne yapılabilir açıkcası bilemiyorum ..

Sadece Yazık Diyebiliyorum.. Teşekkürler Konu İçin Güzel Konu

Bilmiyorum...hele bir cocugun gözü önünde annesinin bıçaklanması? bu kücücük bir çocuk için çok büyük bir olay...ve bunu babasının yapması...aynı baba belki o çocugun karşısına 15 sene sonra cıkacak af dileyecek...yaşlanıp elden ayaktan düştügünde...hangi vicdan annesini bıçaklayan insanı affeder ? baba dahi olsa...karışık ve anlaması zor olaylar...merhamet diliyorum bu insanlara sadece merhamet

Bilmiyorum...hele bir cocugun gözü önünde annesinin bıçaklanması? bu kücücük bir çocuk için çok büyük bir olay...ve bunu babasının yapması...aynı baba belki o çocugun karşısına 15 sene sonra cıkacak af dileyecek...yaşlanıp elden ayaktan düştügünde...hangi vicdan annesini bıçaklayan insanı affeder ? baba dahi olsa...karışık ve anlaması zor olaylar...merhamet diliyorum bu insanlara sadece merhamet

Evet .. Çocuk İçin Korkunç Bir Durum .. Nasıl Bir Psikoloji .. :19:

eğitim şart ama bunun eğitimle ilgisi yok!!..
kıskanç ruhlar sıkıştırılmış duygular canilik başka dicek birşem yok.Allah düşmanıma bile böyle birşey göstermesin

eğitim şart ama bunun eğitimle ilgisi yok!!..
kıskanç ruhlar sıkıştırılmış duygular canilik başka dicek birşem yok.Allah düşmanıma bile böyle birşey göstermesin

Amin amin..egitimle ilgisi yok ama her durumda kadınların cehaletinden bunların başına geldigini söyleyen insanlar cogunlukta ya o yüzden egitim şart denir dedim...ama egitimli beylerin ve bayanlarında aynı durumda oldugu o kadar çok olay var ki...sanatçı olan bayanlar bile tv ye cıkıp eşlerinden dayak yediklerini itiraf ediyorken normal bir vatandaşın dayak yemesi işten bile değil elbette

Öyle bir konu seçilmiş ki bu konuyu ben 20 30 dakika önce ailemle tartıştım, sebebi çözümü imkansız sayılacak kadar az.Kısacası biz karısını kızını dövenlerin büyük bir şekilde insanlığından şüphe duyuyoruz...

Ha bide şu mesele var karısını kızını döven o "insanlar" demiyeceğim o adiler çevrede azıcık güzel bir bayanı görsünler salyalar akıtıyorlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar.Ayrım yapmak değil amacım ama yaşanılan bölge çok etkili oluyo yani demek istediğimi daha fazla açmak istemiyorum eminim yazımı okuyan herkes anlamıştır.

Çözüm değilde engellenmesi sağlanabilecek bir durum var oda kız tarafının ailesi (zaten bu durumlarda %60 onlar suçlu oluyor )çünkü onlardaki zihniyet bir kız evden çıktımı bir daha giremez ölüsü bile giremez diyorlar ama tabiki yanlış.
Bir örnek vereyim benim bir yakınımın başına geldi ama ailesi tam anlamıyla arkasındaydı ve gerekeni yaptılar yeterince akıllandı işte sonuç bu...

O kadar gerginim ki yazdığımdan bile haberdar değilim yanlış birşey dediysem herkesten özür dilerim

Öyle bir konu seçilmiş ki bu konuyu ben 20 30 dakika önce ailemle tartıştım, sebebi çözümü imkansız sayılacak kadar az.Kısacası biz karısını kızını dövenlerin büyük bir şekilde insanlığından şüphe duyuyoruz...

Ha bide şu mesele var karısını kızını döven o "insanlar" demiyeceğim o adiler çevrede azıcık güzel bir bayanı görsünler salyalar akıtıyorlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar.Ayrım yapmak değil amacım ama yaşanılan bölge çok etkili oluyo yani demek istediğimi daha fazla açmak istemiyorum eminim yazımı okuyan herkes anlamıştır.

Çözüm değilde engellenmesi sağlanabilecek bir durum var oda kız tarafının ailesi (zaten bu durumlarda %60 onlar suçlu oluyor )çünkü onlardaki zihniyet bir kız evden çıktımı bir daha giremez ölüsü bile giremez diyorlar ama tabiki yanlış.
Bir örnek vereyim benim bir yakınımın başına geldi ama ailesi tam anlamıyla arkasındaydı ve gerekeni yaptılar yeterince akıllandı işte sonuç bu...

O kadar gerginim ki yazdığımdan bile haberdar değilim yanlış birşey dediysem herkesten özür dilerim
SENİ çok iyi anlıyorum...biraz kız ailesinde iş bitiyor...benimde yakından tanıdıgım birisi nişanlısı tarafından başına silah dayanarak kaçırılmış..daha sonrada dövülmüştü ve tehdit edilerek olanları ailesine söylememesi istenilmişti...ama kızın ailesi olayı farkettikten sonra , bakın kız anlattıktan sonra demiyorum kızın ailesi farkettikten sonra kızı çekip aldılar...insan biraz kızının gözünden anlamalı eşi tarafından şiddet görüp görmedigini...bahsettigim kişiler kızlarına olayı sorunca o da dogrulamış tabiki dayak yedigini söylemiş...o gece bir daha evine yollamadılar kızı...burası dag başı değil ve tehditlere boyun egmemek lazım birazda...korkmamak lazım...çogu kişi korktugu için bu işkenceyi çekmek zorunda kalıyor malesef

SENİ çok iyi anlıyorum...biraz kız ailesinde iş bitiyor...benimde yakından tanıdıgım birisi nişanlısı tarafından başına silah dayanarak kaçırılmış..daha sonrada dövülmüştü ve tehdit edilerek olanları ailesine söylememesi istenilmişti...ama kızın ailesi olayı farkettikten sonra , bakın kız anlattıktan sonra demiyorum kızın ailesi farkettikten sonra kızı çekip aldılar...insan biraz kızının gözünden anlamalı eşi tarafından şiddet görüp görmedigini...bahsettigim kişiler kızlarına olayı sorunca o da dogrulamış tabiki dayak yedigini söylemiş...o gece bir daha evine yollamadılar kızı...burası dag başı değil ve tehditlere boyun egmemek lazım birazda...korkmamak lazım...çogu kişi korktugu için bu işkenceyi çekmek zorunda kalıyor malesef

Aynen benimde varmak istediğim olay buydu, kadın kendinin arkasında biliyo ki kimse yok... ne aile ne devlet e oda boyun eğmek zorunda kalıyo.Yapacak hiç birşey kalmıyo geriye zaten devleti aileyi geçtim yanı başında ki kapı komşusu bile birşey yapmıyor onların düşüncesi ise (tamamen rezillik ama) "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyorlar"..

Yani ablacım mevzu iyice sarpa sarıyor yayıldıkça yayılıyor...

Son düzenleme:

-Kızını dövmeyen dizini döver- mantalitesiyle yetiştik bizler xD
Şaka bir yana kadına şiddet dünyanın çoğu ülkesinde birinci dereceden suç kabul ediliyor. Burada ise erkekliğin yolu kadın dövmekten geçiyor. Senin başbakanın -ananı da al git- derse, vatandaşın ne yapsın

Eğitimi aileden alması lazım kişilerin genelde şiddete eğilimli kişiler ailesindende şiddet görmüş kişiler dir.Gücü sadece kadına yeter ayrıca bu kişilerin.Bu durumun cezalarının dahada arttırılması lazım heee ceza artarsa kadına şiddet bitermi derseniz.Bu ülkede bitmez arkadaş.Sadece azalır.

Şiddet uygulayan kişiler bence manevi duyguları ve gerçekten inançları düşük olanlardır. Ülkemizde de maalesef çok medyadan da görüyoruz öğreniyoruz demekki sistemde birşeyler eksik cezai yaptırımları çok ağır olmalı ki caydırıcılığı olsun.

cezalar artsa güzel olur tamam da..bir çok kadın kocasından korkup onu şikayet bile edemiyor ki..ceza alabilmesi için kadının şikayetci olması lazım ve ispatlanması lazım....kadınlarında biraz cesaretli olması lazım sanki

Şiddet yanlızca kadına yönelik degil şiddet gören erkekler şiddet gören cocuklarda var geniş baktıgımızda ama genel olarak karsılastıgımız kadınların gördüğü darp,yaralama, öldürme..Bu tür davranışlarda bulunan kişilerin cocukluguna inmek lazım aslında nasıl bi aile ortamında yetişmiş,nasıl bi çevrede büyümüş,nasıl arkadaşları olmuş..vb Eğitim şart ama ilk egitim aile egitimidir , ailede gördüğün egitimdir ve bu yüzden ebebeyinlere çok iş düşüyo..Bu kişiler genelde sinirli stresli oluyo para yok kadına vuruyo,işten atıldı kadına vuruyo,içiyo kadına vuruyo cocuk varsa aynı sekilde cocugada siddet uyguluyo karsındakinden hırsını çıkartıp stres atıyo.Kadına tak edip evden ayrılıncada erkekliğine yediremiyo kaldıramıyo bu sefer daha fazlasını yapıyo..En büyük suc dediğim gibi ailelerde gelinliğinle gider kefeninle dönersin bu eve düşüncesi var hala.Bu yüzden anlatamıyolar yada anlatma geregi duymuyolar nedee olsa arka cıkmıcaklar yanına almıcaklar die erkekte bunun bilincide ve kadına mal gibi davranıyo.Yazık çok yazık gerçekten....Suc duyurusunda bulunuyosun yargı o kadar yavaşki onlar çöZüm bulana kadar iş işten geciyo sonra böyle haberlerde izliyoruz...

Bunun bi çaresi varmı ? Bence yok ve biz bunları böyle haberlerden izleyip gazetelerden okuycaz tüh tüh yinemi deyip devam edicez...

cezalar artsa güzel olur tamam da..bir çok kadın kocasından korkup onu şikayet bile edemiyor ki..ceza alabilmesi için kadının şikayetci olması lazım ve ispatlanması lazım....kadınlarında biraz cesaretli olması lazım sanki

kesinlikle ne yazıkki uygulamalarda hatalar var kadın gerçekten korunacağına emin olsa hiç bir tereddütte bulunmaz şikayetini dile getirir gereken yapılır sistemi baştan sona değişmek gerekiyor dayak atan sözle veya uyarı ile insan olamayacağı için cezaları çok ağır olmalı

kesinlikle ne yazıkki uygulamalarda hatalar var kadın gerçekten korunacağına emin olsa hiç bir tereddütte bulunmaz şikayetini dile getirir gereken yapılır sistemi baştan sona değişmek gerekiyor dayak atan sözle veya uyarı ile insan olamayacağı için cezaları çok ağır olmalı

kısasa kısas uygulaması lazım bu tür olaylarda...karısını cocugunu dövenlere...ayrı bi hapishane olacak insanları dövenleri orda sürekli döveceksin işe yarar belki)

Şiddet yanlızca kadına yönelik degil şiddet gören erkekler şiddet gören cocuklarda var geniş baktıgımızda ama genel olarak karsılastıgımız kadınların gördüğü darp,yaralama, öldürme..Bu tür davranışlarda bulunan kişilerin cocukluguna inmek lazım aslında nasıl bi aile ortamında yetişmiş,nasıl bi çevrede büyümüş,nasıl arkadaşları olmuş..vb Eğitim şart ama ilk egitim aile egitimidir , ailede gördüğün egitimdir ve bu yüzden ebebeyinlere çok iş düşüyo..Bu kişiler genelde sinirli stresli oluyo para yok kadına vuruyo,işten atıldı kadına vuruyo,içiyo kadına vuruyo cocuk varsa aynı sekilde cocugada siddet uyguluyo karsındakinden hırsını çıkartıp stres atıyo.Kadına tak edip evden ayrılıncada erkekliğine yediremiyo kaldıramıyo bu sefer daha fazlasını yapıyo..En büyük suc dediğim gibi ailelerde gelinliğinle gider kefeninle dönersin bu eve düşüncesi var hala.Bu yüzden anlatamıyolar yada anlatma geregi duymuyolar nedee olsa arka cıkmıcaklar yanına almıcaklar die erkekte bunun bilincide ve kadına mal gibi davranıyo.Yazık çok yazık gerçekten....Suc duyurusunda bulunuyosun yargı o kadar yavaşki onlar çöZüm bulana kadar iş işten geciyo sonra böyle haberlerde izliyoruz...

Bunun bi çaresi varmı ? Bence yok ve biz bunları böyle haberlerden izleyip gazetelerden okuycaz tüh tüh yinemi deyip devam edicez...

evet şiddet sadece kadına yönelik değil..bu hafta kadınlara şiddeti konuşmak istedim ama cocuklardan tut annesini dövenlere hatta işçisini cıragını dövenlere kadar liste uzuyor gidiyor...dayak hayvana bile yakışmazken bir insanı dövmek...bilmiyorum...çözümü olan bir sorun gibi gözükmüyor pek

" Kadınlara şiddet uygulayan erkeksiler ! Kadınlarınızı, analarınızı, çocuklarınızı dövmeyin. Kendinize göre bir erkek bulun, onu dövün.
Kadına şiddete hayır !
Adam olun ! "

Kamu Spotu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri