1 mayis olaylari hakkinda neler dusunuyor sunuz?

yesil83

Bayan Üye
Acik anket... dusuncelerinizi yazabilirsiniz.

-kurunun yaninda yanan yaslarda oldu olaylarda. Sucsuzlarda mudahele gordu.
-kimisi kutlamaya sapanini alip gitmis.
-anonslar yapildi elinde tas olanlar on tarafa ciksin diye.
-biber gazi ve tazikli su kullanilmasi elestirildi..
-ankarada cok guzel kutlanmis. Halaylar cekip eglenip gitmisler
-taksime yurumek isteyenler, insaat ortaminda basina birsey gelseydi kim suclanacakti? Buseferde insat olan yerde izin verdiler diyeceklerdi.

Butun bu hususlar hakkinda neler dusunuyorsunuz?

---> 1 mayis olaylari hakkinda neler dusunuyor sunuz?

Bana gore, ornegin ankarada kutlayaanlari teprik ediyorum. Kutlama oyle okur. Bayram dedigin neseyle eglenceyle gecer. Eglenip dagilmislar. Asil kutlamayi onlar yapmislar.

Ellerine sapan alip gidenlwrin amaci belli. Polis tazinkli su ve biber gaziyla midahele etmese neyle mudahele edece. Saf gibi bekleyip gelin taslari kafamizami atin diyeceek. Neyse hastaneye gidicez sonra devam edicem.

Son düzenleme:

ablacım konuyu tartışma bölümüne alıyorum orası daha uygun :)

Kutlamadan çok provoke için alanda bulunuyo göstericiler. Sonra biberb gazı yedim, cop yedim. Neden acaba?

Kutlamadan çok provoke için alanda bulunuyo göstericiler. Sonra biberb gazı yedim, cop yedim. Neden acaba?

Bende onu demek istiyorum.
Polisleri elestiriyorlar biber gazi tazikli su kullandilar diye. Peki polisler onlari nasil dagitacak? Nasil kendini savunacak? Jop kullanma biber gazi kullanma su kullanma. Sapanl tas atanlara goguslerini gerip beklesinlermi?
Tamam bazen sucsuz kisilerde arada kayniyor kynayabiliyor, onlarin acisindan uzucu ama istanbuldakilerin % 90 ni provoke..

bende minçikamla gittim :136:

bende minçikamla gittim :136:

o mincika degil kilic :)
mincika bu :)

images

öncelikle kendi polisine taş atmak nedir ya aklım almıyor bunu. ikincisi sendika başkanları taksim de

yapılan gösterilerde provoke edecek insanlarında katılacagını bilmiyormu .üçüncüsü bayramını

kutlayan emekçiler bu kişilere nasıl uyabiliyor. bayramını bayram gibi yaşa. ve sendikalrın taksimi

diretme çabası ayrı etten hükümetinde taksim de yürüyüş yapmamaları için uğraşlarını anlamış

değilim.ve polisin taksime yürüyen grupların karşısına çıkması da tahrik etti bunuda hesaba katmak

gerek.empatide kurmak gerek

öncelikle kendi polisine taş atmak nedir ya aklım almıyor bunu. ikincisi sendika başkanları taksim de

yapılan gösterilerde provoke edecek insanlarında katılacagını bilmiyormu .üçüncüsü bayramını

kutlayan emekçiler bu kişilere nasıl uyabiliyor. bayramını bayram gibi yaşa. ve sendikalrın taksimi

diretme çabası ayrı etten hükümetinde taksim de yürüyüş yapmamaları için uğraşlarını anlamış

değilim.ve polisin taksime yürüyen grupların karşısına çıkması da tahrik etti bunuda hesaba katmak

19 yasindaki kiz yaralanmis hastaneydeymis, babasi israrla marjinal orgutun uyesi degil derken polisin elinde elinde bir cizim polise atarken cekilmis fotograflari var.
19 yasindaki kiz hangi is yerinin iscisi merak ettim... iscimi ogrencimi ?

hersey bir yana, art niyetli olmasalar bilye ile giderlermi mitinge? art niyetli olmasalar sapanla giderlermi?
kim bir byram kutlamaya bilye, sapan ve taslarla gider ki? amaclari bastan belli.
yazdiklarina katiliyorum.

gercek kutlayanlara zaten birsey diyen yok ama poilisin bukadar elestirilmesi nankorlukten baska birsey degil.
polis onu yapmasin bunu yapmasin ya ne yapsin? karsilarina gecip, sapanla tas bilye yemesinimi beklesinler?

provokotlerin polislere tas atan elleri kirilsin.

Merhaba.
aslında ben bu günün esnaf sahresi adı altında piknik yaparak kutlanması taraftarıyım. Eskiden bütün meslek gurupları,işverenler çalışanları ile beraber pikniğe giderlerdi. Yenilir ,içilir ,çalınır söylenirdi. Yani işçiye köle muamelesi yapılmaz,işverene de gaddar patron muamelesi yapılmazdı. Türk adetlerine göre böyledir.

Gelelim sizin savunduğunuz bu seneki taksim gösterilerine.
Bu iktidar daha önce kaç kere taksimde kutlanmasına izin vermedi mi?. Bunu da özgürlük getiriyoruz,demokrasi getiriyoruz diyerek yapmadı mı?.
taksimde kutlanmadı mı defalarca?. Ve ne oldu ?. Hiçbir şey olmadı.

Yönetim artı puan topladı. Bu sene ne değişti sizce?. Devletin gücümü azaldı?, polisimi kalmadı?, amirleri bittimi?, özgürlükler nereye gitti sizce?.

Güçlü idi bizim devletimiz değilmi?. Hükümetimiz de güçlü ve özgürlükleri serbest bırakan bir hükümetti?, öyle değil mi?. Ne oldu?,Ne oldu?, Ne oldu?.

Ne oldu da bu sene yasaklandı bu sorunun cevabını,en azından kendi kendinize verebilmelisiniz. Kutlansa idi ne olurdu?, Kutlanmadı ne oldu.

Biraz daha objektif olabilmelisiniz. Teşekkür ediyorum. Saygılar.

Merhaba.
aslında ben bu günün esnaf sahresi adı altında piknik yaparak kutlanması taraftarıyım. Eskiden bütün meslek gurupları,işverenler çalışanları ile beraber pikniğe giderlerdi. Yenilir ,içilir ,çalınır söylenirdi. Yani işçiye köle muamelesi yapılmaz,işverene de gaddar patron muamelesi yapılmazdı. Türk adetlerine göre böyledir.

Bu iktidar daha önce kaç kere taksimde kutlanmasına izin vermedi mi?. Bunu da özgürlük getiriyoruz,demokrasi getiriyoruz diyerek yapmadı mı?.

Yönetim artı puan topladı. Bu sene ne değişti sizce?. Devletin gücümü azaldı?, polisimi kalmadı?, amirleri bittimi?, özgürlükler nereye gitti sizce?.

Güçlü idi bizim devletimiz değilmi?. Hükümetimiz de güçlü ve özgürlükleri serbest bırakan bir hükümetti?, öyle değil mi?. Ne oldu?,Ne oldu?, Ne oldu?.

Ne oldu da bu sene yasaklandı bu sorunun cevabını,en azından kendi kendinize verebilmelisiniz. Kutlansa idi ne olurdu?, Kutlanmadı ne oldu.

Birsey olmadi elbet. Taksimde bildigim kadariyla insaat calismasi var. Orda birine birsey olsa yine kabak hukumetin basina patlicak. Calisma vardida niye izin verdilerde neden bu kisi oldu diye...
Birisi olseydi yine kizacaktiniz demi? Neden izin verdi diye... hadin itiraf edin :)

Birsey olmadi elbet. Taksimde bildigim kadariyla insaat calismasi var. Orda birine birsey olsa yine kabak hukumetin basina patlicak. Calisma vardida niye izin verdilerde neden bu kisi oldu diye...
Birisi olseydi yine kizacaktiniz demi? Neden izin verdi diye... hadin itiraf edin :)

Merhaba.Sevgili yeşil.
koca devlet bir inşaat var diyerek,tedbir alamıyorsa,ve siz de inanıyorsanız ne diyelim. Devlet inşaatı kapatamadımı?. bu kadar saf olmayın. Çocuklar bile inanmıyor böyle komilk sebeplere.

Önceki yıllarda ne tehditler vardı değilmi?. Nasıl halledildi?. bu sene neden halledilmedi. objektif olmak gerekiyor. saygılar

Merhaba.Sevgili yeşil.
koca devlet bir inşaat var diyerek,tedbir alamıyorsa,ve siz de inanıyorsanız ne diyelim. Devlet inşaatı kapatamadımı?. bu kadar saf olmayın. Çocuklar bile inanmıyor böyle komilk sebeplere.

Önceki yıllarda ne tehditler vardı değilmi?. Nasıl halledildi?. bu sene neden halledilmedi. objektif olmak gerekiyor. saygılar

Kim ne derse desin zatwn ne onyargilar kalkar nede baska birsey...
On yargili bakildigi surece herseyi ayni gorursunuz.

Merhaba.

ben taksim gösterilerini savunmadım birinci olarak. ben zaten olay yaşanmasına

karşıyım. ikinci olarak sendikaların neden taksim diye tutturmalarını anlamıyorum

dedim ve ayrıeten hükümet niye bukadar karşı dedim. bu it dalaşı neden oluyor

dedim. üçünçü polis e neden taş atılıyor provakotörlere neden göz yumuluyor

dedim. dördüncü olarakta herkesin empati kurmasını karsı tarafında kendisini

yerine koymasını söyledim . nedeni ise polisin sebepsiz grupların karşısına

çıkmasını söyledim. ne yürüyüş yapanları nede polisi savundum. ne yürüyüş

yapanları , nede hükümet tarafındayım anlıcagınız.

yazılanları düzgün okumamışsınız anlaşılan. düzgün okursanız alıcagınızı

umuyorum.

teşekkürler

saygılar

Son düzenleme:

ben taksim gösterilerini savunmadım birinci olarak. ben zaten olay yaşanmasına

karşıyım. ikinci olarak sendikaların neden taksim diye tutturmalarını anlamıyorum

dedim ve ayrıeten hükümet niye bukadar karşı dedim. bu it dalaşı neden oluyor

dedim. üçünçü polis e neden taş atılıyor provakotörlere neden göz yumuluyor

dedim. dördüncü olarakta herkesin empati kurmasını karsı tarafında kendisini

yerine koymasını söyledim . nedeni ise polisin sebepsiz grupların karşısına

çıkmasını söyledim. ne yürüyüş yapanları nede polisi savundum. ne yürüyüş

yapanları , nede hükümet tarafındayım anlıcagınız.

yazılanları düzgün okumamışsınız anlaşılan. düzgün okursanız alıcagınızı

umuyorum.

teşekkürler

saygılar

Merhaba.
Teşekkür ederim sayın Mjoy. Görüşünüz ne olursa olsun; uslubunuz ve yaklaşımınız Çok güzel. Bu tarz da düşünebilen çok az insan vardır.

Cevabınızı da okludum bir öncekinide. Temel olarak objektif bakıyorsunuz. Ama bunda bir yanlış var. Nedir?. Başbakan açıklamıştı, Bizzat kendi sözleri ile. Ne demişti hatırlarsanız; "" Taraf olmayan bitaraf olur "" demişti. Bu sizin içinde geçerli sanırım. Yaradan bizlere birer düşünebilen akıl,fikir vermiş. Buna göre bizler hakkı veya haklı olanın savunmasını yapmak zorundayız.

İki tarafıda eleştiriyorsunuz doğrusunuz,haklısınız. Amma bir taraf hükümet. Yani devlet. Yani güçlü devlet.
Bu devlet daha önce hayati tehlikeler varken tedbirler alıp alanı açmadımı?, açtı. Demekki isteniyorsa yapılabiliniyor. kimsenin burnu kanadımı?,kanamadı. Neden çünkü devlet tedbir almıştı.

Şimdi deniyor ki inşaat var, güvenliği sağlayamayız. Bu nasıl iş. Canileri durduran devlet, inşaat karşısında güçsüz kalıyor, ben sizleri koruyamam diyor.

Peki devletin görevi can güvenliğini sağlamak değil mi?. Yani hesabına gelirse sağlıyor,hesabına gelmezse sağlamıyor. Kime söylesen orada bir tedbir alırdı ki,değil kargaşa kimse nefes dahi alamazdı.
Neden almadı, o da onların sorunu.

Devlet bir öyle, bir böyle olamaz, olmamalı. Buyrun kardeşim,yapın mitinginizi, ben herkesi arıyacağım. Şunları, şunları bırakmam, diyemezmiydi?. Ben güçlü devletim. Ben sizin güvenliğinizi her yerde sağlarım,demesi gerekmiyormu zaten.

Oyun içinde flim var. Ama benim gariban insanım ise inşaat var diyor.
Yarın bu insanlarada devlet lazım olduğu zaman inşallah yine inşaat olmaz.

Saygılar bizden. Hemde tüm güzel yürekli insanlarımıza.

Merhaba.
Teşekkür ederim sayın Mjoy. Görüşünüz ne olursa olsun; uslubunuz ve yaklaşımınız Çok güzel. Bu tarz da düşünebilen çok az insan vardır.

Cevabınızı da okludum bir öncekinide. Temel olarak objektif bakıyorsunuz. Ama bunda bir yanlış var. Nedir?. Başbakan açıklamıştı, Bizzat kendi sözleri ile. Ne demişti hatırlarsanız; "" Taraf olmayan bitaraf olur "" demişti. Bu sizin içinde geçerli sanırım. Yaradan bizlere birer düşünebilen akıl,fikir vermiş. Buna göre bizler hakkı veya haklı olanın savunmasını yapmak zorundayız.

İki tarafıda eleştiriyorsunuz doğrusunuz,haklısınız. Amma bir taraf hükümet. Yani devlet. Yani güçlü devlet.
Bu devlet daha önce hayati tehlikeler varken tedbirler alıp alanı açmadımı?, açtı. Demekki isteniyorsa yapılabiliniyor. kimsenin burnu kanadımı?,kanamadı. Neden çünkü devlet tedbir almıştı.

Şimdi deniyor ki inşaat var, güvenliği sağlayamayız. Bu nasıl iş. Canileri durduran devlet, inşaat karşısında güçsüz kalıyor, ben sizleri koruyamam diyor.

Peki devletin görevi can güvenliğini sağlamak değil mi?. Yani hesabına gelirse sağlıyor,hesabına gelmezse sağlamıyor. Kime söylesen orada bir tedbir alırdı ki,değil kargaşa kimse nefes dahi alamazdı.
Neden almadı, o da onların sorunu.

Devlet bir öyle, bir böyle olamaz, olmamalı. Buyrun kardeşim,yapın mitinginizi, ben herkesi arıyacağım. Şunları, şunları bırakmam, diyemezmiydi?. Ben güçlü devletim. Ben sizin güvenliğinizi her yerde sağlarım,demesi gerekmiyormu zaten.

Oyun içinde flim var. Ama benim gariban insanım ise inşaat var diyor.
Yarın bu insanlarada devlet lazım olduğu zaman inşallah yine inşaat olmaz.

Saygılar bizden. Hemde tüm güzel yürekli insanlarımıza.

merhaba

ben taraf olmam taraf olduğum tek şey fenerbahçedir. ve fenerbahçeyi de eleştiririm .çünkü eleştirmeyi severim. sadece bir taraflı bakılmsını sevmiyorum.empati kurulmsını isterim. başbkanı da eleştiririm cumhurbaskanınıda muhalefetide kapitelizide koministide. yani kısaca hereyin iyi yönlerinin alınmasını isterim.

tekrardan teşekkür ederim

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri