ASeL
Bayan Üye
1. Mahmut Dönemi Islahatları Nelerdir?
1. Mahmut Döneminde Yapılan Yenilikler
1. Mahmut Devri Islahatları Nelerdir?
Bu dönemde, Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu durum iyi değildi.
Ordu disiplinsiz, savaşlarda yenilgiler alınıyordu.
Bu durum ise, batı yardımını gerekli kılıyordu.
Bu yardım, Avrupa'dan gelen çoğu gönüllü eğitimcilerden sağlandı.
Bunların başında Fransız asıllı olan, Avrupa'da askerlik alanında ün yapmış olan Comte De Boneva'yı görüyoruz.
Müslüman olmuş ve Ahmet adını almıştır.
Humbaracı Ocağı ( önemli bir askeri fen kıtası, bomva ve havan topçuluğu okulu) nın başına getirildi.
Vezirliğe yükseltilerek Humbaracı Ocağı (önemli bir askeri fen kıtası, bomba ve havan topçuluğu okulu)'nın başına getirildi.
Vezirliğe yükseltilierek Humbaracı Ahmet Paşa adını aldı. 1734'te Üsküdar'da yeni bir eğitim merkezi olan Hendesehaneyi (matematik okulu) açtı.
Gerek humbara ocağındaki ıslah çalışmaları, gerekse hendesehane uzun ömürlü olamadı.
Askeri çevrelerden gelen muhalefet sonucunda hendesehane kapatıldı.
1769'da yeniden açılmışsa da uzun ömürlü olamadı.
Gomte De Bonneva'nın ölümüyle yapılanlar durdu.
1. Mahmut Döneminde Yapılan Yenilikler
1. Mahmut Devri Islahatları Nelerdir?
Bu dönemde, Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu durum iyi değildi.
Ordu disiplinsiz, savaşlarda yenilgiler alınıyordu.
Bu durum ise, batı yardımını gerekli kılıyordu.
Bu yardım, Avrupa'dan gelen çoğu gönüllü eğitimcilerden sağlandı.
Bunların başında Fransız asıllı olan, Avrupa'da askerlik alanında ün yapmış olan Comte De Boneva'yı görüyoruz.
Müslüman olmuş ve Ahmet adını almıştır.
Humbaracı Ocağı ( önemli bir askeri fen kıtası, bomva ve havan topçuluğu okulu) nın başına getirildi.
Vezirliğe yükseltilerek Humbaracı Ocağı (önemli bir askeri fen kıtası, bomba ve havan topçuluğu okulu)'nın başına getirildi.
Vezirliğe yükseltilierek Humbaracı Ahmet Paşa adını aldı. 1734'te Üsküdar'da yeni bir eğitim merkezi olan Hendesehaneyi (matematik okulu) açtı.
Gerek humbara ocağındaki ıslah çalışmaları, gerekse hendesehane uzun ömürlü olamadı.
Askeri çevrelerden gelen muhalefet sonucunda hendesehane kapatıldı.
1769'da yeniden açılmışsa da uzun ömürlü olamadı.
Gomte De Bonneva'nın ölümüyle yapılanlar durdu.