1. Haftanın Konusu..(özgürlük nedir ? )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
Bundan böyle Haftanın konusu ile her hafta bir konuyu tartışacagız...bu haftanın konusu

18 yaşında olmak özgürlükmüdür? Sizce ülkemizde insanlar özgürmüdür? özgürlük neleri kapsamalıdır? özgürlük kısıtlanmalımıdır ? kısacası özgürlük hakkındaki görüşlerinizi, gözlemlerinizi herşeyi bu konu altında paylaşabilirsiniz

Son düzenleme:
---> 1. Haftanın Konusu..(özgürlük nedir ? )

her istediğini istediğin zaman yapabilmektir ...

özgürlük geniş bir kavram bence...bir adamı tamamen özgür bırakırsan gidip bir bankayı soyabilir mesela...ama belli kurallar koyarsan bu cevreyi düzene sokarken o adamı engellemek özgürlügünü elinden almak gibi de anlaşılabilir...özgürlügünde bir sınırı olmalı gibi görünüyor bu durumda

herşeyin sınırları olduğu gibi özgürlüğünde sınırları muhakkak vardır ama yine de bir insana sen özgürsün diye söyledikten sonra ' bunu yapamazsın , şunu alamazsın , oturma , kalkma ' derseniz o zaman herşey değişiyor , özgürlük sadece sözde kalmış oluyor...

Farklı bir konu beklerdim, bu ' Özgürlük ' ile ilgili konu vardı sanırım.
Ama katılım açısından yorum yapayım.

;

Temel olarak, herhangi bir kısıtlama altında kalmadan yaşayabilmedir özgürlük.
İnsanın kendi iradesince hareket edibilmesidir.
Bir zorlama altında ise yaşamınız ' özgür ' değilsinizdir.

Kendi içerisinde de ayrılır. Düşünce özgürlüğü, Ekonomik özgürlük ve benzerleri gibi.

Bir insan suç işlemediği, yasaların dışına çıkmadığı taktirde istediği gibi yaşamalı ve davranmalıdır.
Özgürlük budur.

18 yaşında olmak özgürlükmüdür?

Bazı düşünceleri gerçekleştirebilmek ve Ana-Baba olmadan bazı konularda karar alabilmek için önemli bir yaş sınırıdır.

Her genç bir heyecanla 18'i bekler ama olunca fazla bi .ok değişmediğini görür : )

18 Yaşında olmak tam anlamı ile özgürlüğü yaşamak değildir, sadece devlet sizi artık çocuk değil yetişkin olarak görür. Ve tek başınıza karar almanızı sağlar.

Sizce ülkemizde insanlar özgürmüdür ?

Yoktur ! Örnekler orta da. Nasıl bakılırsa öyle görülür.

Özgürlük kısıtlanmalımıdır ?

Her zaman, her devlette. En özgür ülke de dahi belli kısıtlamalar olmalıdır.
Vardır da.

Bu kısıtlamalar ;

Giyimlere, saç baş şekillerine, düşüncelere, yazılara, dinlere, vs için değil.
Kişisel özgürlükler kısıtlanmamalıdır.

Kendi sınırların içerisinde istediğin herşeyi yapabilmektir.

Bu ilk konumuz (haftanın konusu olarak)...Sanırım yok böyle bir konu...ben aradım bulamadım o yüzden bu konuyu seçtim...özgürlükle ilgili belki başka konular olabilir ama...
Son günlerde bu konu gündemde oldugu için dozunu kaçırmadan herkes ÖZGÜRCE fikrini açıklasın diye seçtim...Katılımlarınız için teşekkür ederim

18 Yaşına Basmış Biri DevLet Tarafından Özgür KıLınsada AiLesine BağLıLığı Ver Görgü KuraLLarına Göre Yaşıyorsa Özgür DeğiLdir . YetiştiriLiş Tarzına BağLı Tabi Bu Birazda, ÜLkemizde Hak Etmeyen Herkez Özgür Hak EdenLer İse Esir aLtında TahLiye BekLiyorLar Gibi DiyebiLirim Kendi Adıma .

neden :) özgürlük aileden uzak olmak mı sence? aileyle birlikteyken de özgür olamazmı insan

Tabi,artık böyle.
Kızlarımız anne ve babanıın oldugu yerde artık rahat edemıyor.Dısarı cıkamıyor,telefon edemıyor,mesaj yazamıyor.En ufak seyde oflayıp puflamalar var.Hatta ayrı eve cıkmak ısterler.Evde ellerini kaşıya götürmezler ayrı evde nasıl yapacaklarsa.

Anne baba olmayacakki rahat olsunlar,gezsinler eğlensinler. Sıkan yok akıl veren yok.Sonra basına birşey geldiği zaman Anne baba aranacak.
Şimdiki kızlar erkeklerden beter.Bulundugum bolgeyı baz alarak yazdım bunları.

Tabi,artık böyle.
Kızlarımız anne ve babanıın oldugu yerde artık rahat edemıyor.Dısarı cıkamıyor,telefon edemıyor,mesaj yazamıyor.En ufak seyde oflayıp puflamalar var.Hatta ayrı eve cıkmak ısterler.Evde ellerini kaşıya götürmezler ayrı evde nasıl yapacaklarsa.

Anne baba olmayacakki rahat olsunlar,gezsinler eğlensinler. Sıkan yok akıl veren yok.Sonra basına birşey geldiği zaman Anne baba aranacak.
Şimdiki kızlar erkeklerden beter.Bulundugum bolgeyı baz alarak yazdım bunları.

herkes için geçerli olmasa da geneli için geçerli bu dediklerin galiba

o işin şakası :)
ama özgürlüğümde azda olsa engeller :)

) evet öyledir belki ama ona cocuklarını korumak kollamak desek daha iyi olur sanki

İnsanlar tarafından yanlış anlaşılan ve hayvanlar tarafından doğru yaşanılan bi kavramdır.. :) bana göre özgürlük kendin olabilmektir.. sorumluluğunu aldığımız veya kabullendiğimiz her şeyi yapabilme hakkıdır.. tüm o -meli -malı ile kurulan cümlelerden bağımsız olmaktır.. hırslarınla öfkelerinle zaaflarınla komikliklerin tuhaflıkların çocuksu hallerinle kimseden onay beklemeksizin sevgi ile kendine bakabilmektir... başkalarının inançlarına fikirlerine b.k atmamak hakaret etmemek aşağılamamaktır.. insanı insan yapan en önemli davranış biçimidir.. olmuyosa olduğu şekliyle kabul etmek veya etmeden susmayı bilmektir... özgürlüğü kazanabilmek için gerekli olan bu güçlerin aslında yetersiz olduğunu bilmek ve bugün yaşanılan bu dünyada tek başına özgür olunamayacağını bilmektir... bu yüzden özgürlük özgür olabilmek için mücadele etmektir... :) Üzerine çok laf edilebilir çok şey söylenebilir ama yine de eksik kalacaktır bi şeyler :) Orhan Veli Kanık'ın en sevdiğim dizeleriyle bitirmek istiyorum ben :)

"Heeey ne duruyorsun be! at kendini denize geride bekleyenin varmış aldırma... Görmüyor musun her yanda hürriyet yelken ol deniz ol su ol balık ol git gidebildiğin yere.. " :)

Bence Özgürlük : Kimseyi Rahatsız Etmeden Yapabileceğim Her şeydir.

hiçbirimiz özgür değiliz herkes lafta özgür hayatımızda birşeyleri engelleyen birtakım kurallar var bu hayatımızın sonuna denk devam edecek bu 18 yaşında da olsak 100 yaşında da olsak aynı değişmiyor kısacası özgürlük diye birşey yok buda benim nacizane fikrim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri