1 Alevi 1 Alim 1 Gafil

PuZzL3

Banned
alevi 1 alim 1 gafil

Vaktiyle, bir Alevî ile bir âlim ve bir gafil, Rum ülkesine bir şeyler götürüyorlardı. Derken, kâfirler, üçünü de ansızın esir edip, horlukla bir putun karşısına diktiler.
Dediler ki:
Bu puta secde edeceksiniz. Yoksa üçünüzün de kanını dökeriz. Hatta hemen şimdi öldürüveririz sizi.

O üç adam, kâfirlere dediler ki:
Bize bir gece zaman vermeniz lâzım. Bu gece düşünelim. Belki bundan böyle puta tapar, putperest oluruz, kim bilebilir?
Kâfirler, onlara bir gececik aman verdiler.
Herkes ne yapacağını hele bir düşünsün! dediler.
Alevî, çaresiz bir haldeydi. Söze gelip,
Putun karşısında zünnar bağlamak gerek dedi. Ben atalarıma güveniyorum. Yarın, benim için mutlaka şefaat eder.
Âlim de dedi ki:
Ben de canıma kıyamam doğrusu. Puta secde edersem bana da sahip olduğum dinî ilimler şefaat eder.
Gafil,
Ben, yolunu yitirmiş bir adamım, hiçbir şefaatçinin yardımı olmaz bana. Sizin birer şefaatçiniz var, benimse yok. Öyleyse benim secde etmem doğru olmaz. Başımı bir mum gibi kesseler bile korkum yok. Ama secde edersem helâk olacağım. Başımı pervasızca bedenimden kesip ayırsalar bile put karşısında başımı yere eğmeyeceğim dedi.
Can, Alevîye de âlime de tatlı geldi. Şaşılası bir şekilde, imtihan vaktinde erlik, bir gafile nasip oldu, erlikte onun namı yürüdü.
Ey oğul! Karunlar bile bu yolda çırılçıplak kalır, aslanlar bile karıncanın himayesine sığınırlar.
Sevgiliye karşı duyduğun aşkta bir gafilden aşağı olsan bile bir karıncadan da aşağı değilsen şu hikâyeye kulak ver!...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri