Pazı Sarması

Salvo

Kayıtlı Üye
Pazı Sarması....


1584812977_0b9d134aa9.jpg


Malzemeler (2 kişilik)

250 gram pazı

500 gram yağlı kıyma

1 adet büyük soğan

1 adet küçük domates

1 Türk kahvesi fincanı bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

maydanoz

nane

karabiber

tuz

4-5 adet kemik


Hazırlanışı Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır.
Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır.
Tencerenin dibi kemikle ile kapla,nır.
Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen, şekil alacak biçimde, sarılır.
Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst