Salvo
Kayıtlı Üye
Pazı Sarması....
Malzemeler (2 kişilik)
250 gram pazı
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 Türk kahvesi fincanı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
maydanoz
nane
karabiber
tuz
4-5 adet kemik
Hazırlanışı Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır.
Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır.
Tencerenin dibi kemikle ile kapla,nır.
Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen, şekil alacak biçimde, sarılır.
Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.