Içli Köfte Böreği

SaMuRai

Kayıtlı Üye
1302184982_400.jpg




Malzemeler

4 adet yufka

300 - 400 gr. kadar kıyma

2 adet soğan

1/2 çay bardağı ince bulgur

Tuz

pul biber

karabiber

1/2 su bardağı ceviz içi

Börek Harcı İçin:

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

Bulamak İçin:

Süt

Galeta unu

Tarif
Kıymalı harç için önce kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce kavurun.
Daha sonra doğranmış soğan ekleyerek biraz daha kavurun.
Baharatları ve cevizi de ekleyin.
Bulguru ayıklayıp küçük bir kasede bir miktar sıcak suyla ıslayın
ve şişip yumuşamasını sağlayın. Kıymalı harca bulguru da ilave edin.
Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine yumurtalı harçtan sürün.
Bir kat daha yufka serip ona da harçtan sürün.
Yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
Oluşan üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın.
Sardığınız börekleri önce süte, sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin.
Börekleri önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede
üstleri kızarana kadar pişirin.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst