cicek pogaca

yesil83

Bayan Üye
bu tarifi denemedim, babamin dogum gununde denicem :)

cok guzel goruntusu var.

Cicek+Pogaca_4.JPG


250gr süt
10gr şeker
25gr yaş maya
700gr un
2 yumurta
90gr ayçiçek yağı
20gr tuz

100gr eritilmiş margarin

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam, keten tohumu


Sütü 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
Şeker ve mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
Un, yağ, tuz ve yumurtaları ekleyip 5 dakika yoğurma modunda yoğurun
Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1,5 saat mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru 30 saniye elinizle yoğurarak havasını alın
Yaklaşık olarak 600, 450 ve 150gr'lık 3 parçaya bölün
600gr'lık hamuru yaklaşık 120gr'lık 5 eşit bezeye ayırın
Bu 5 bezeyi tepsinizin çapından 1-2cm küçük olacak şekilde açın
Aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste koyun (sadece aralara sürülecek)
Yağlayıp unladığınız kalıba alın. Üzerini kenarlardan 1cm kalacak şekilde şekildeki gibi 8'e kesin
Kestiğiniz parçaları dışa doğru şekildeki gibi kıvırın

Cicek+Pogaca_1.JPG


450gr'lık hamuru yaklaşık 90gr'lık 5 eşit parçaya bölün
Bezeleri ortaya yerleştirilecek genişlikte açıp aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste yerleştirin
Üzerlerini şekildeki gibi 8'e kesin ve dışarı doğru kıvırın

Cicek+Pogaca_2.JPG


150gr'lık hamuru düzgünce yuvarlayıp ortaya yerleştirin

Cicek+Pogaca_3.JPG


Yumurta sarısı ve sütü çırpıp fırçayla poğaçamızın üzerine sürün
En ortaya keten tohumu, etraftaki yapraklara susam serpin. Fırın ısınana kadar üzerini nemli bir bezle örterek bekletin
Fırını 200ºC'ye ayarlayın
Fırın ısınınca 10 dakika 200ºC'de pişirin
10 dakika sonra ısıyı 180'ye indirip üzerini yağlı kağıtla örtün ve 20 dakika daha pişirin
20 dakika sonra yağlı kağıdı alıp 5-10 dakika daha pişirmeye devam edin
Ilındıktan sonra servis yapın

Afiyet olsun...

Not: Tarifin orijinalinde 40gr maya kullanılıyor ve 30 dakika mayalanmaya bırakılıyordu. Ben 25gr maya kullanıp 1,5-2 saat mayalanmaya bıraktım

Cicek+Pogaca_5.JPG



alinti...
 
---> cicek pogaca

[MENTION=54437]ashli[/MENTION] burda canim tarifi...

bunu ben yazildigi gibi yaptim ama ici cok sade.. sana sunu tavsiye edebilirim. birazdaha ince yap, hamurlarini biraz daha ince ac. arasnida tereyagindan baska birsey olmadigi icin cok sade.. bos hamur ama ben birdahaki sefere, icine yagli fistik ezmesi surecegim ama sana tavsiyem bulabilrisen hashas sur.. tereyagi ve hashasi karistir icine sur cok daha lezzetli olacagina eminim. boyle bos hamur olmus. ici bos pohaca...
burda hashas bulamiyorum ben fistikmi findik mi ne :) onun ezmesini kullaniyorum ayni tadi veriyor hashasla.
orda, tarifte ortasina tereyagi sur diyor sen hashas ve tereyagini karistir sur tadina doyum olmaz. sen tarife bakma beni dinle :) bos pohaca hos olmuyor.
 
---> cicek pogaca

Burada bulunur o haşhaş
Yani tadı nasıldır bilmem ama görüntüsü gerçekten güzel
Bende denicem ama bu kadar güzel görünür mü şüpheliyim :pp
Saol yeşil ayrıntılar için
Farklı birşeyler denemek lazım böyle :D
 
---> cicek pogaca

Burada bulunur o haşhaş
Yani tadı nasıldır bilmem ama görüntüsü gerçekten güzel
Bende denicem ama bu kadar güzel görünür mü şüpheliyim :pp
Saol yeşil ayrıntılar için
Farklı birşeyler denemek lazım böyle :D

Sen dedigimi yap :) icine sevdigin birsey koy yada sur... :)
 
---> cicek pogaca

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]
İçine sadece tereyağı sürüldü mü çok tereyağı kokuyo biliyorum.
Ondan farklı bişi de sürmek lazım :)
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst