Apfel strudel (elmalı pıe)-avusturya

sllsn

Bayan Üye
Malzemeler:

200 gr. Un
½ çay kaşığı tuz
230 gr. Tereyağı
110 gr. Toz şeker
1 kg. Elma
3 gr. Tarçın
20 gr. Sıvı yağ
1 su bardağı su
100 gr. Bayat ekmek kabuğu kurusu
yarım çay kaşığı vanilya
60 gr. Kuru üzüm
30 gr. Limon kabuğu rendesi


Hamurun hazırlanması:

Blenderde hamurun içine giren 200 gr. un, 20 gr. Sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı su karıştırılıp çıkartılır. Elle iyice yoğurulur. Top haline getirilip yağlanmış bir tepsiye koyulur. Üzerine bir fırça ile yağ sürülür. Yarım saat bekletilir. Sonra hamur topağı un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açılır. Arada fırça ile yağ sürülerek açmaya devam edilir. İki elle dış kısmı ile daha da inceltilerek şeffaf hale gelinceye Kadar açmaya devam edilir. Hamur 70x70 cm kare olunca durulur.
Galeta ununun hazırlanması:

80 gr. tereyağı eritilir ve ekmek kabuğu, 10 gr. toz şeker ve vanilya yağa atılır. Karıştırılarak kahverengi olması sağlanır.İçinin hazırlanması: Elmalar soyulur ve iri rendelenir. Limon kabuğu ince rendelenir ve 100 gr. toz şeker yatırılır. 15 dakika bekletilir. Aroması şekere geçince elmalara ilave edilir. Hazırlanan hamurun dörtte birine galeta unu serpilir. Sonra elmalar döşenir. Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürülür ve elma kaplı olanın üstüne kumaş kaldırılarak üstü kaplanıp öte taraftan hamur bitiştirilir. Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serilip strudeli üzerine yerleştirilip üzerine erimiş tereyağı sürülür. 200 c fırında bir saat kadar tutulur. Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürülür.Fırından çıkarıldıktan sonra soğutmaya bırakılır ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekilir.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst